FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN

Fedezd fel a Balaton-felvidék tanúhegyeit, barangold be badacsonyt, kóstold körbe a helyi borászatokat, térj be egy ebédre a Káli medence egyik hangulatos éttermébe, kerékpározz a tó körül, mártózz meg a balatonban, hajókázz át a túlpartra, tekintsd meg madártávlatból ezt a gyönyörű helyet egy hőlégballonozás alkalmával…

-íme egy lokális bakancslista tőlünk neked!

kétszintes privát ház (3)

LaTéne Desszertműhely és Kávéház

Minőségi, szerethető, stílusos, önazonos hely…ha egy jó reggelire, kávéra vágynátok, akkor mindeképp ide menjetek.

8261 Badacsony, Park u. 3.

Villa Kabala

Hangulatos helyszín, finom ételekkel kilátással. Az egyik legkedvesebb csapattal.

8264 Szigliget, Kamonkői út 40.

Szászi Birtok

Bio szőlőbirtok, kiváló borokkal, ételekkel…a Birtok megálmodóinak filozófiájával fűszerezve: értékállót és szépet alkotni a környezetünk maximális tiszteletbentartásával.

8265 Hegymagas, 035/25 hrsz.

Kikötő Étterem Szigliget

Régi és új ízek, napi ajánlatok, reggeltől estig, a hét minden napján. Marcsi néni névről ismer, ha visszatérsz… már hozza is a GT-t.

8264 Szigliget, Hajóállomás 1.

Friss Terasz Badacsony

Bazalt burger, azt kell választani. 

Izgalmas borok, izgalmas ízek, jó hangulat. Vibráló és fiatalos közösségi tér… koncertek, filmvetítések vagy gyereksarok homokozóval. 

8261 Badacsonytomaj, Sándor u. 1-3. 

Andriska Pékbisztró

Sokéves álom megvalósulása, ahol a sütés, a főzés, és a vendéglátás szeretetét ötvözte Megálmodója. Nem csak megálmodta, hanem minden péksütiben ott van a gondosság.

8254 Kővágóörs, Kossuth L. u. 4.

MI A KŐ Étterem

Egy borbolt, egy borbár és egy étterem és mind ez egyszerre! 

8274 Köveskál, Fő u. 25.

Kővirág Étterem

Van valami ebben a helyben, amit nem lehet szavakkal leírni. Provence vagy Toscana? Nehéz megmondani.

8274 Köveskál, Fő út 9/a

Neked Főztem Gasztrokocsma

Egyedi kerthelyiséggel, helyi kistermelők termékeit kínálva.

8251 Zánka, Fő u. 7.

Istvándy Birtok

„Hozzánk vendégként érkezel, és barátként térsz vissza.”

8283 Káptalantóti, Hegymögiszőlő 1.

Tilia borvendéglő

Minőségi vendéglátás, kiemelkedő gasztronómia, mindez Badacsony egyik legizgalmasabb pontján. Ráadásul nincs térerő a pincében, ez kell nekünk!

8261 Badacsonytomaj, Római út 170.

Pláne Badacsony Borterasz

A kiváló helyi borok mellé sajt-sonka tálakat és különböző pástétomokat választhatunk. Kóstoljátok meg a rízling sort. 

8261 Badacsonytomaj, Park u. 18.

Hableány – bisztró, borbár

Nagy klasszikus újragondolva..

8261 Badacsonytomaj, Park u. 26.

Szigliget Gasztróudvar

Szarvasgombás Digó Pizza, a legjobb nápolyi pizza az országban.

8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.Digó Pizza

kétszintes privát ház (4)

Folly-arborétum

Szívjátok magatokba a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát, és kóstoljátok meg az itt készített kiváló borokat.

A NØRDIC BALATØN megalkotói 40 évvel ezelőtt hasonlót kezdtek el a Vendégház birtokán. Atlasz cédrus vagy Monterey ciprus? Csak ki kell nézni az ablakon!

Szigligeti vár – a Balaton vára

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára…és még egy érdekesség, a vár csúcsa megegyezik a NØRDIC BALATØN szálláshely magasságával, mindketten százharminc méterrel vagyunk a Balaton szintjétől.

Kisfaludy Kilátó

A Balaton-felvidék egyik legmagasabban fekvő panoráma pontja. A 438 méter magasra épített torony évszaktól függetlenül bármikor szabadon látogatható és belépődíjat sem kell fizetni az élményért.

Bujdosók lépcsője

A Kéktúra útvonalába eső Bujdosók lépcsője igazi kihívás, de aki elég kitartó és eljut a kilátóhelyig, nem fogja megbánni az elé táruló panorámát.

520 lépcsőfok. Edzőcipőt bekötni és nem sprintben kezdeni!

Balaton Ballooning

Ha egy kicsit emelni szeretnétek az adrenalin szinteteket, és madártávlatból is megnéznétek a csodás Balatont és partjait.

Szigligeti jégpálya és szauna

Az ország egyik legszebb panorámájú jégpályája 500 nm-en várja a korcsolyázni vágyókat. A pálya mellett lévő bárban forró csoki, pizza, kürtőskalács várja az idelátogtókat. Szauna a strandon – előre foglaljatok!

Hajókázás a Balatonon

Menetrendszerű hajójárat indul Badacsony és Fonyód között. Érdemes egyik nap Fonyódra átlátogatni, és a déli partról visszatekinteni a szálláshelyünk otthonául szolgáló hegyóriásra.

Kerékpártúrák

Fedezd fel a környéket kétkeréken! Több túraútvonalat is találsz, amelyek teljesíthetőek családdal, vagy akár egyénileg is.

Liliomkert termelői piac

A Káli-medencében megbúvó település, Káptalantóti egyik közönségcsalogató különlegessége kétségtelenül a Liliomkert piac – vagy más néven Káptalantóti piac – mely 2007 óta egész évben, minden vasárnap csalogatja a gasztronómiát kedvelő látogatóit. 

Tapolcai-tavasbarlang

A Tapolcai-tavasbarlang Magyarország egyetlen olyan barlangja, melyet csónakkal járhatnak be a látogatók. Borongósabb, esős időben is egy remek program.

 

hu_HUHU